Op zoek naar Revalidatie na Kruisband operatie?

Revalidatie na Kruisband operatie
 
Voorste kruisbandherstel AZ Klina.
Krijg ik na de operatie van de voorste kruisband kinesitherapie? Ja, de revalidatie na een voorste kruisband reconstructie is steeds onder begeleiding van een kinesitherapeut. Het is aan te bevelen al de keuze voor een kinesitherapeut te maken voordat u wordt geopereerd, zodat u na de operatie aan de voorste kruisband snel aan de slag kunt.
WordPress video
Medisch Centrum Sint Martens Latem Kniechirurgie, heupchirurgie, rugchirurgie. Kneeclinic, hipclinic, spineclinic. Kliniek voor knie, heup en rug operaties. Kruisbandoperatie: revalidatie Medisch Cent
FASE 4: 6-9 maanden: Specifieke Sport Revalidatie. Verschillende studies hebben aangetoond dat het zes maanden duurt vooraleer de gereconstrueerde kruisband opnieuw voldoende sterk is alvorens kan gestart worden met trainingen op competitie niveau. Non-contact sporten zoals tennis, squash, hardlopen, aerobic, golf. kunnen in deze periode opnieuw gestart worden. Voor contact sporten zoals voetbal, basketbal en volleybal wacht men best tot 9 maanden na de operatie.
SEO Page Optimizer France
Behandeling en revalidatie na een voorste kruisband ruptuur Orthopedie Geel. orthopedie-geel-logo.
Na 7 tot 9 maanden is de nieuwe kruisband volledig ingegroeid in de knie en kan maximale belasting toegestaan worden. Bij een voorste kruisbandoperatie kunnen algemene complicaties ontstaan, zoals een nabloeding, een wondinfectie en trombose. De kans op deze complicaties is klein. Bij sommige patiënten ontstaat een doof gevoel naast het litteken. Dit komt omdat kleine zenuwtakjes naar de huid bij de operatie beschadigd raken.
www.canva.com
Voorste kruisbandletsel Dr. Lagast.
Tijdens de eerste 6 weken na de ingreep kan je soms een plotse pijnscheut ervaren thv de bilachtervlakte bij bepaalde bruuske bewegingen. Dit is als gevolg van een klein spierletsel thv de plooispieren waar je peesgreffe werd genomen. De behandeling betsaat uit lokaal kine behandeling en ontstekingswerende zalf. Voorste kruisband Operatie en nabehandeling 170Kb.
Heringreep Voorste Kruisband Orthopediegroep.
Van der Bracht, is het nu mogelijk om beide operaties te combineren tot één operatie. Soms zullen er echter twee operaties nodig blijven maar zal toch de nieuwe techniek gebruikt worden omdat hij een nog een aantal voordelen heeft in vergelijking met de klassieke techniek. Een sneller herstel en een vlottere revalidatie valt dan ook te verwachten. De resultaten van een heringreep van een voorste kruisband reconstructie zijn in het algemeen iets minder goed dan de resultaten na een eerst kruisband herstel.
Revalidatie bij voorste kruisbandreconstructie Tom Borgers Kinesitherapeut.
Hoe sterker en stabieler je de operatie in gaat, hoe sneller je na de operatie terug op je niveau van voor het letsel komt. Naast de immobilisatie zijn er nog andere gevolgen van het letsel en de operatie waar je mee rekening dient te houden in de revalidatie.: De voorste kruisband is een belangrijke factor in de proprioceptie van het been.
Voorste kruisband knie: reconstructie en revalidatie UZ Leuven.
24-04 Wat is bestraling? 24-04 Rouwgroep: verder leven na verlies. U bevindt zich hier. Home Voorste kruisband knie: reconstructie en revalidatie. Voorste kruisband knie: reconstructie en revalidatie. Voor patiënten die worden geopereerd voor een letsel aan de voorste kruisband van de knie.

Contacteer ons