Op zoek naar operatie meniscus knie?

operatie meniscus knie
 
Menisci Fysioprins.
Zijn de klachten echter na drie maanden nog aanwezig of wanneer er een sterke verdenking is op een voetbalknie dan zal hij adviseren een zogenaamde kijkoperatie artroscopie te verrichten. Bij een dergelijke kijkoperatie wordt een kijker artroscoop in een stugge buis van enkele mms via een klein sneetje aan de voorzijde van de knie ingebracht. De kijker wordt aangesloten op een videocamera, die weer verbonden is met een beeldscherm. De kijker wordt tevens aangesloten op een lichtkabel waardoor de binnenkant van het gewricht goed verlicht wordt. Via een aparte aan en afvoeropening wordt het gewricht voortdurend gespoeld met een zoutwater oplossing. Mocht er sprake zijn van een kapotte meniscus dan zal in de regel het kapotte deel via een ander klein sneetje met behulp van een schaartje en tangetje eruit worden gehaald. De operatie duurt ongeveer een halfuur.
Locator
Knie Orthopedie Stuivenberg Erasmus.
Wanneer een hechting niet meer mogelijk is, wordt een trimming uitgevoerd, waarbij het scheurtje wordt verwijderd, maar zo weinig mogelijk meniscus wordt weggenomen. Natuurlijk is de belasting op het kraakbeen van de knie na een meniscusoperatie niet helemaal meer dezelfde. Het negatieve effect van een trimming is echter zeer beperkt in vergelijking met de oudere operaties. Dit alles kan nu gebeuren door middel van 2 kleine sneetjes aan de voorzijde van de knie. Eén voor de camera en één voor de werkinstrumenten. Het voordeel van een kijkoperatie is de verminderde kans op infecties, de snellere revalidatie en de uitstekende visualisatie van letsels in de knie. Indien u dit wenst, kunt u na de operatie de beelden van de binnenkant van uw knie zelf zien!
G9 led
Meniscus.
Dit om kraakbeenschade in de knie te voorkomen. Het doel van een kijkoperatie is zo min mogelijk schade aan het kniegewricht toe te brengen en zoveel mogelijk van de beschadigde meniscus en dus van zijn functie te behouden. Tijdens de kijkoperatie verwijdert men het gescheurde gedeelte van de meniscus.
doos op maat
Kijkoperatie knie CWZ Nijmegen CWZ.
Een kijkoperatie kan nuttig zijn bij verschillende aandoeningen. De veelvoorkomende zijn een beschadigde meniscus, beschadigd kraakbeen, gewrichtsmuizen en gescheurde kruisbanden. Waar gebeurt een kijkoperatie van de knie? U wordt behandeld op de dagbehandeling of de verpleegafdeling orthopedie. De operatie vindt plaats in de operatiekamer.
lenen engels
Gescheurde meniscus Máxima Medisch Centrum. search. menu. close. eye. search. search.
Een gedeelte van de meniscus kan uit zichzelf genezen na letsel: dit betreft scheuren die in het goed doorbloed gebied lopen. Indien de klachten blijven bestaan en/of de knie op slot schiet, is een kijkoperatie noodzakelijk. Tijdens deze operatie wordt of het slechte stuk meniscus weggehaald of de scheur wordt gehecht.
Dekbedovertrek
Zorgvoorbeweging.nl.
De kijkoperatie vindt in dagbehandeling plaats, u mag dezelfde dag weer naar huis. Uw behandelend arts informeert u over de operatie. Zie ook de folder over een kijkoperatie van de knie en de filmpjes over de meniscus, over meniscopexie en meniscectomie.
pot verhuizingen
Gescheurde meniscus Operatie, Behandeling Oefeningen.
Vanaf dat moment is fietsen ook toegestaan. Zes weken na de operatie mag u ook weer gaan sporten, maar alleen als er geen zwelling meer in de knie aanwezig is. Kunstmeniscus voorkomt artrose aan de knie. Beschadiging van de meniscus is een belangrijke oorzaak van knie-artrose.
ururu
Meniscusletsel en voorste kruisbandletsel.
Met operatie operatieve behandeling.: Kijkoperatie artroscopie met een hechting of verwijdering van het gescheurde deel van de meniscus. Lees verder over de kijkoperatie en de tijd daarna. Welke behandelingen zijn mogelijk bij voorste kruisbandletsel? Zonder operatie conservatieve behandelingen.: Fysiotherapie is meestal de eerste stap in de behandeling. Het maakt de spieren sterk en brengt de knie tot rust.
Sea
Oefentherapie na arthroscopie van de knie ZorgSaam.
Hiermee kan de knie worden schoongemaakt door het weghalen van losse stukjes kraakbeen of meniscus en ruwe oppervlaktes kunnen weer worden glad gemaakt. Ook kan de arts een gescheurde meniscus hechten of deels verwijderen. Tijdens de ingreep wordt er vloeistof in het gewricht gespoten waardoor de knie uitzet. Hierdoor kan de orthopedisch chirurg makkelijker werken. Een arthroscopie vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving via een ruggenprik. Uw onderlichaam is dan verdoofd, maar verder bent u bij bewustzijn en kunt u op het beeldscherm meekijken met het werk van de orthopedisch chirurg. De operatie zelf duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 minuten.
Scheur in de meniscus.
Er bevinden zich 2 menisci in elke knie: een meniscus aan de binnenzijde C-vormig en een meniscus aan de buitenzijde O-vormig. Een van de belangrijkste functies van de meniscus is schokdemping. Zo wordt het kraakbeen beschermd om vroegtijdige slijtage en arthrose te vermijden.

Contacteer ons