Meer resultaten voor veel pijn na kijkoperatie knie

veel pijn na kijkoperatie knie
 
Arthroscopie kijkoperatie: knie en schouder gezondheid.be.
Ik ben nu dus 3 weken thuis en had graag 2 weken geleden willen gaan werken. Ik hoop dat ik de 9e kan beginnen met rustig werk, want als kraanmachinist moet ik veel hurken bij het opstellen van de kraan en redelijk zwaar tillen en duwen. Lijkt me niet verstandig om daar nu al mee te beginnen, want ik kom nog niet eens de trap af op de normale manier. Randy en dat 2012 vooral een gezond jaar mag worden. door Bolder, 16 September 2011 om 1605.: Hoi Ik heb in juni ook een kijkoperatie gehad aan mijn rechterknie. Partiele laterale meniscotomie of zoiets: Nu, 3 maand erna heb ik nog steeds last eigenlijk. Op hurken zitten lukt niet, quadriceps stretchen lukt ook niet, kleermakerszit ook niet en als ik ergens blijf haperen met mijn voet vb uitstekende tegel dan doet het pijn in de knie.
Magento
arthroscopie Knie.nl.
Nu heb ik nog steeds pijn in mijn knie, loop mank kan dus ook niet veel lopen, kan niet strekken of buigen en is nog steeds dik. Ik ben afgelopen week net weer op de hometrainer begonnen en heb moeite door het vocht in de knie om de trapper rond te krijgen. Heeft iemand hier ervaring mee. Waarom duurt het zo lang? Normaal gesproken moet je na 2-4 weken toch wel weer normaal kunnen lopen? 14 april 2015 om 1457: 346 Reactie. Zelf heb ik 17 september mijn 2de kijkoperatie gehad in 1 jaar tijd.
vocht in knie
ARTHROSCOPIE VERDONK.
Ook bij plotselinge pijn moet U contact opnemen met Uw huisarts. Omdat er ook bij de artroscopie sneden in de huid worden gemaakt, is het mogelijk dat er een huidzenuwtje wordt beschadigd. De huid rondom kan daarna een beetje verdoofd aanvoelen of extra gevoelig zijn. Deze klachten verdwijnen meestal in de loop van de tijd en geven later geen last meer. De knelband de ingreep wordt meestal onder bloedleegte uitgevoerd kan soms klachten na de operatie geven, bijvoorbeeld een gevoel van kneuzing van de weefsels aan de dij. Ook deze klachten verdwijnen meestal na verloop van tijd. Diepe veneuze thrombose DVT-preventie gebeurt enkel bij risicopatiënten en boven de leeftijd van 50 jaar. De duur is klassiek 10 dagen. Een onfrequente complicatie na een kijkoperatie van de knie is het ontstaan van een trombosebeen of een longembolie.
www.perfectbody-shapewear.com
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Tijdens de revalidatieperiode na de kijkoperatie moet u de bewegingen van de knie verder opbouwen, de kracht van de dijspier trainen en een normale functie van de knie herwinnen. Frequent en voorzichtig oefenen is nodig om de spierkracht en coördinatie optimaal te revalideren. Pijn en zwelling rond de knie geven aan dat de grens van het belasten bereikt is.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Doordat alleen de randen van de meniscus doorbloed zijn, is er een slechte spontane genezing van eventuele meniscusscheuren. Bij een kijkoperatie wordt getracht zo veel mogelijk van de meniscus te bewaren omdat de meniscus een belangrijke beschermende functie heeft. Diagnose van een meniscusscheur. De klachten die ontstaan bij een scheur van de meniscus zijn. Pijn in de knie, aan de kant van de scheur. Zwelling en vochtproductie in de knie door irritatie van het gewricht. De knie kan onbetrouwbaar aanvoelen met het gevoel van doorzakken. De knie vertoont een verspringend fenomeen bij bewegen en kan soms blokkeren in een bepaalde stand waardoor hij niet meer wil plooien of strekken. Als er belangrijke klachten ontstaan in het dagelijks leven moet operatief ingegrepen worden. Er zijn verschillende soorten scheuren, op verschillende plaatsen in de meniscus. Een gescheurde meniscus kan naast de genoemde klachten ook kraakbeenschade doen ontstaan. Dit gaat steeds gepaard met meer uitgesproken zwelling van de knie. Bij oudere mensen geven degeneratieve meniscusscheuren na een paar weken of maanden vaak zeer weinig klachten zodat een kijkoperatie soms niet nodig is.
Arthroscopie van de knie Knie Info patiënten Orthopedie.
terug naar boven De operatie. Een arthroscopie of kijkoperatie is een operatie waarbij er met een soort naaldlens" in de knie wordt gekeken en waarbij de letsels in het gewricht worden behandeld met micro-instrumenten langs kleine puntvormige gaatjes. Doordat het gewricht van de knie niet wordt opengesneden gaat het herstel na de operatie veel vlugger.
Zorg voor beweging.
De mate van kniebelasting na een kijkoperatie is afhankelijk van de behandeling. Meestal kunt u uw knie na de operatie meteen belasten. Wanneer is direct een behandeling mogelijk? Bijvoorbeeld een scheur in de meniscus leent zich bij uitstek voor een artroscopische behandeling.
ORTHOPEDISCHE INGREPEN arthroscopie van de knie.
Bij alle oefeningen en bij de belasting van uw knie zijn pijn, zwelling en temperatuur factoren die aangeven hoe ver u kunt gaan. Gedurende de eerste vijf dagen na de operatie buigt u uw knie zover als voor lopen en zitten op een normale stoel nodig is. Daarna kunt u oefenen in het verder buigen van uw knie. Terwijl u bijvoorbeeld op bed lig strekt u uw knie. U duwt uw knieholte in het matras en beweegt de hak tegelijkertijd omhoog, waarbij u de tenen naar uw neus trekt. U houdt dit 10 seconden vol en herhaalt de oefening 10 keer. Terwijl u bijvoorbeeld in bed ligt strekt u de knie. U heft het gestrekte been ongeveer 10 centimeter van de onderlaag op. U houdt dit 10 seconden vol en herhaalt de oefening 10 keer. Deze oefening kunt u alleen uitvoeren als de zwelling van uw knie is afgenomen. Naast de algemene complicatie na een operatie als trombose kan een aantal andere complicaties optreden.: Gewrichtsirritatie, met name van het kapsel. Ontsteking van de wondjes van de operatie of de knie zelf. U heeft dan veel bloedverlies uit één van de wondjes.

Contacteer ons