Meer resultaten voor voorste kruisband gescheurd wel of geen operatie

voorste kruisband gescheurd wel of geen operatie
 
Operatie gescheurde voorste kruisband niet nodig gezondheid.be.
Dat stellen Zweedse onderzoekers in het British Medical Journal. Ze vergeleken de resultaten van 121 patiënten van 18-34 jaar met een recent letsel van de voorste kruisband. 61 daarvan werden in de eerste weken na het letsel geopereerd, 30 volgden eerst revalidatie en ondergingen later een operatie en bij 29 volstond de revalidatie en volgde geen operatie. Het wel of niet vroeg opereren maakte na 5 jaar geen verschil voor de uiteindelijke functie van het gewricht.
Magento
Gescheurde kruisband VKB letsel?
Nu een half jaar verder heeft de fysio en huisarts toch maar doorverwezen naar Orthopeed. Uit de MRI komt nu dat haar binnen meniscus is gescheurd en haar voorste kruisband is afgescheurd. Nu wil de orthopeed/chirurg opereren aan dr meniscus en in eerste instantie niet de voorste kruisband doen. Is dit een slimme oplossing, als je weet dat mijn dochter Topsport doet en graag prof wilt worden, maar vervolgens ook nog naar een Defensie opleiding wilt gaan? Mocht de operatie aan dr meniscus niet helpen, dan zal ze weer op nieuw moeten revalideren. Ze heeft in het afgelopen jaar, nog wel goed kunnen sporten met een goeie kniebrace om, maar juist buiten het sporten gaat ze er zo nu en dan doorheen en is ze een paar dagen uitgeschakeld, vanwege het vocht in haar knie. Zodra dat weg is kan ze eigenlijk wel weer redelijk veel. Wat zou U doen, als specialist? D'r' meniscus eerst, of beide tegelijk, om het revalidatie proces te verkorten?
SEO Page Optimizer France
Voorste kruisband gescheurd: opereren of niet?
Voorste kruisband gescheurd: opereren of niet? Voorste kruisband gescheurd: opereren of niet? Geplaatst op 7 juli 2015 door Christiaan Rompen 5502 keer bekeken. De voorste kruisband is een belangrijke stabilisator van de knie. In Europa ontstaan de meeste voorstekruisbandscheuren bij voetbal. Meestal gebeurt dit door een actie waarbij alleen de persoon zelf betrokken is en niet door een botsing met de tegenstander! Bij vrouwelijke sporters is de kans op een scheur in de voorste kruisband drie keer zo groot als bij mannen. Hoeveel mensen jaarlijks hun voorste kruisband scheuren is niet bekend. Ook is niet duidelijk of het aantal toe of afneemt. Daarentegen is wel duidelijk dat in de hele wereld het aantal voorstekruisbandreconstructies sterk is toegenomen, in Nederland zelfs verdubbeld. In 2003 werd deze knieoperatie ongeveer 3000 keer uitgevoerd en momenteel al meer dan 6000 keer per jaar. Diverse oorzaken verklaren deze toename, onder andere de wens van de patiënt. Voordat patiënten de verschillende behandelopties en de voor en nadelen daarvan hebben gehoord, staat hun keuze vaak al vast, merk ik: ze willen een operatie.
steynallberg.com
Gescheurde kruisband: wel of niet opereren? Gezondheidsnet.
Gescheurde kruisband: wel of niet opereren? In de voorjaarsvakantie heb ik een skiongeluk gehad waarbij mijn voorste kruisband gescheurd is. Pas in juni ben ik daar achter gekomen. Nu heb ik al een hele poos fysiotherapie gevolgd, maar ik zak er nog steeds drie tot vier keer per week doorheen bij gewone dagelijkse activiteiten. Ik wil liever geen operatie; weet jij of er andere oplossingen zijn?
11 stellingen over kruisband revalidatie.
Ook ik weet helaas als geen ander hoe het is en voelt. Bij mij heeft mijn reconstructie 15 jaar trouwe dienst geleverd maar afgelopen zomer vond hij het wel weer welletjes en na een set pull-ups scheurde hij af bij t gewoon neerkomen. Nu intensieve fysiotherapie, personal training eens per week om het krachtsverschil op te heffen want pas dan gaat mijn cti brace aangemeten worden omdat: ik in maart weer wil gaan skieen! Gelukkig heb ik veel gesport altijd en heb ik mokers van bovenbenen maar mentaal is het nog wel een dingetje dat revalideren. Als bloedfanatieke sporter is het zo verschrikkelijk om niet meer voluit te kunnen! Ik zal dus ondervinden of je kunt skieen zonder voorste kruisband lachmantest kwam uit op 5-8 mm en toch is mn stabiliteit heel goed, gek toch! Anywaysterkte allemaal met deze rot blessure! Joris de Wildt 17 december 2016 at 1439.: Wat rot dat je VKB weer gescheurd is.
Voorste kruisbandherstel AZ Klina.
Routinegewijs krijgen patiënten na een operatie aan de voorste kruisband geen medicatie om klontervorming in het been te voorkomen. Bij patiënten met bijzondere risicofactoren wordt er soms wel een bloedverdunnend medicament via een onderhuidse inspuiting toegediend. Uw behandelend arts zal uitmaken of dit voor u noodzakelijk is.
Voorste kruisband gescheurd toch skiën!
Replays 9 december 2016 1653.: Ik heb helaas het slechte nieuws ontvangen dat mijn voorste kruisband/knieband gescheurd is, maar ik wil toch skiën in maart. Ik heb vernomen dat er braces zijn, maar dit is voornamelijk na een knieband-operatie. Heeft iemand er ervaring mee om toch met een gescheurde voorste kruisband icm brace gewoon te kunnen skiën? Zoja welke brace? Of welk type brace welke bewegingen moet de brace vooral beperken? Opereren is geen optie aangezien ik dan niet meer op wintersport kan! Rogier admin 9 december 2016 1700.: Eerste vraag, wat vind je arts hiervan? Tweede vraag, na operatie niet meer skiën? Tijdelijk of nooit meer? Iets als teveel sneeuw bestaat niet. Userd 9 december 2016 1708.: Arts laten beoordelen, indien mogelijk laten herstellen, revalideren en volgend seizoen weer voorzichtig op wintersport met brace waarschijnlijk. Nu eigenwijs zijn is in Maart voor de laatste keer op wintersport. JosR 9 december 2016 1708.: Zelf heb ik ook mijn voorste kruisband afgescheurd. Heb nadat ze zijn afgescheurd nog en jaar geskied met sport brace, zonder operatie. Wel aantal keer bij de fysio geweest om mijn knie en bovenbeen spieren op te trainen.
Wetenschappelijk onderzoek.
De COMPARE studie onderzoekt wat de beste behandeling voor de individuele patiënt met een gescheurde voorste kruisband is. Voor de studie zijn wij op zoek naar mensen die ouder zijn dan 18 jaar en recent een voorste kruisband hebben gescheurd. In Nederland worden 2 behandelingen gebruikt voor patiënten met een gescheurde voorste kruisband. De ene behandeling is snel operatief vervangen van de voorste kruisband. De patiënt wordt zo snel als de knie niet meer gezwollen is geopereerd. De andere behandeling is meer gericht op het verbeteren van de functie van de knie zonder operatie. De kniefunctie wordt met training versterkt o.a. kracht, stabiliteit, coördinatie. In samenspraak met de fysiotherapeut begint de patiënt vervolgens weer met de gewenste sportactiviteiten. Na 3 maanden is een afspraak met de specialist om te bepalen of de knie voor de patiënt naar tevredenheid functioneert. Als dat niet het geval is kan een operatie plaatsvinden. Voordelen en Nadelen. Momenteel is er geen duidelijke richtlijn om een keus te maken voor de individuele patiënt met een gescheurde voorste kruisband.
Gescheurde voorste kruisband Fysiotherapie Douma Hilversum.
Recent onderzoek toont aan dat een specifieke groep patiënten zogenaamde copers succesvol kunnen zijn zonder een operatie. Deze patiënten hebben alleen letsel aan de voorste kruisband en geen momenten van doorzakken na het begin van het letsel. Er zijn specifieke functionele onderzoeken zoals de Knee Outcomes Survey, de Global Rating of Knee Function en de timed hop test die de fysiotherapeut kunnen helpen om deze groep patiënten te identificeren.
Moet je je voorste kruisband VKB altijd laten opereren?
Heb je je VKB gescheurd dan heb je twee opties: wel of geen reconstructie van je kruisband. Uit onderzoek is gekomen dat als je geen VKB reconstructie ondergaat is de kans dat je op je oude sportniveau komt ongeveer 33% is.

Contacteer ons